Barnvakt Stockholm

Att skriva ett riktigt bra cv

CV är en förkortning av Curriculum Vitae som betyder livshistoria. Ditt CV är din första kontakt med din arbetsgivare. Här ska du berätta kort vem du är, varför du söker det här jobbet och vad du gjort tidigare. 
Punkt 1: Börja med att skriva dina kontaktuppgifter. (Ditt namn, adress, mailadress och telefonuppgifter. 
Punkt 2: Skriv du en kort beskrivning av dig själv och dina egenskaper och kvaliteter. 
Här kan du också ha ett fotografi. Viktigt att tänka på är att det kan vara en enorm skillnad på de foton de väljer till social medier och det som du väljer att skicka till din ev framtida arbetsgivare. Mycket viktigt tips! 
Punkt 3: Utbildning - Här skriver du vilka utbildningar du gått. Namn på skolan, namn på utbildningen och de åren du studerat där. Det senaste ska stå först. Du ska också fylla i pågående utbildning (överst) 
Punkt 4- Arbetslivserfarenhet. Fyll i det senaste jobbet du haft och sedan tillbaka i tiden. Om du är ung och inte har så mycket arbetslivserfarenhet så kan du också skriva med praktikplatser. 
Punkt 5 - Övriga meriter (språk, olika utbildningar som HLR eller datakunskap)
Det räcker så! Särskilt när man är ung och söker sina första jobb. Se till att du har ett CV som är stavningskontrollerat. Kör det i stavningskontroll på datorn eller be någon kolla igenom. Läs själv igenom CV.t högt för dig själv. Du kommer då höra och se om det är någon mening som låter konstig eller om du tappat ord någonstans. Detta är väldigt viktigt! Vill du ge ett gott intryck är ett genomarbetat CV inte fel. 
 

hur skriver man ett CV? CV som barnvakt